Skip to main content

Joomla!

 

Jeg lager mange nettsider for ulike typer kunder. I mange år gjorde jeg det aller meste av dette i programmer som GoLive, senere i Adobe Dreamweaver. Dette var programmer som gjorde at man i en viss grad kunne «tegne» nettsider, men det var likevel mye tidkrevende, manuell koding for å å sidene til å se ut og fungere slik man ønsket. All formatering ble etter hvert gjort i eksterne stilark, såkalte CSS-filer. Dette fungerte fint, men var fremdeles tidkrevende. Og hvis noen ønsket ekstra funksjonalitet (utsendelse av nyhetsbrev, medlemsregister osv.) så måtte jeg enten programmere det fra bunnen av eller finne en eller annen ferdigprogrammert modul som man så «sydde inn» på sidene. Uansett så var det ganske mye jobb, og dermed kostbart for kunden.

Joomla! er åpen kildekode og gratis

Med Joomla! (og lignende løsninger, som f.eks. Wordpress) åpner det seg en helt ny og bedre verden: I tillegg til selve Joomla-kjernen (som er gratis), finnes det bokstavelig talt tusenvis av moduler for nær sagt alt mellom himmel og jord. Disse modulene er i utgangspunktet skreddersydd for Joomla, og dermed meget enkle å installere. Selvsagt må også disse modulene konfigureres og skreddersys til hver enkelt kundes behov, men der hvor vi før snakket om dager eller uker med programmeringsarbeid er det nå snakk om timer!

Joomla! er en publiseringsløsning

Joomla! er en publiseringsløsning, noe som betyr at brukeren/kunden selv kan redigere innholdet på sidene, men en kanskje enda større fordel med Joomla! og tilsvarende CMS-løsninger er all tilleggsfunksjonaliteten som er tilgjengelig i form av tilleggsmoduler. Ikke koster de stort heller...

Lenketest:

Kontaktinformasjon

Referanser