Skip to main content

Hvorfor nettsider?

Den opplagte grunnen til at enhver som selger varer eller formidler tjenester bør ha en nettside er at det i dag er blitt standardmåten å presentere firmaet eller organisasjonen på. Men det holder ikke lenger å bare ha en nettside, den må presentere firmaet ditt eller organisasjonen din på en visuelt tiltalende måte, gi presis informasjon, være lett å finne fram i osv. osv. Etter hvert som «alle» har en nettside er vi også blitt mer kresne i hvordan vi vurderer nettsidene vi er innom – og dermed også firmaet eller organisasjonen som nettsidene representerer.

 • Nettsider er viktige når vi vil finne noe:
  Enten vi slår opp på gule sider, Google eller i bransjekataloger så er det på nettet det skjer. Og vi vil til et firma med en egen nettside, – kun en oppføring i en firmaliste med adresse og telefonnummer er sjeldent attraktivt.
 • Vi besøker – og blir på – de beste sidene:
  Dersom nettsidene dine skal bli besøkt må de inneholde konkret og presis informasjon, være enkle å navigere i og ha god design. Vi liker ikke rotete sider som ikke gir oss den informasjonen vi er på jakt etter i løpet av noen få museklikk eller valg.
 • Flere besøk = høyere på listene:
  Søkemotorer som Google er demokratiske, men selvforsterkende: Dersom det er flere enn ett treff på det man søker på (og det er det nesten alltid) vil de nettsidene bli plassert øverst som kunder/interesserte oftest har vært inne på. Altså, jo bedre nettsidene dine er, jo flere besøk («mer trafikk») vil de generere, og dermed kommer de stadig høyere i listene over søkeresultater. Det kan være ganske avgjørende at man havner på side 1 eller 2 i listen dersom søket gir hundrevis av sider med treff.
 • Gode nettsider kommuniserer begge veier:
  Like viktig som å presentere dine produkter utad er det å gi de besøkende en mulighet til å kommunisere med dere: Adresse, telefon og e-postadresse er en selvfølge, men hvorfor ikke legge inn et enkelt e-postskjema direkte på kontaktsiden, ellr kanskje et mer omfattende skjema som de kan fylle ut og sende inn til dere, f.eks for å få et tilbud eller konkret informasjon?