Skip to main content

Mulighetene er (nesten) uendelige

Det er i dag nesten ingen begrensninger på hva slags innhold som kan presenteres og gjøres tilgjengelig på en nettside. Hvis du velger å bruke publiseringsløsningen Joomla! så finnes det i dag over 9 000 såkalte «Extensions» (tillegg) tilgjengelig og antallet vokser raskt. Mange av disse er ulike løsninger for den samme funksjonen, f.eks. sende ut nyhetsbrev, lage et brukerforum, presentere bilder osv., men det er likevel flere tusen ulike funksjoner som tilbys. Dersom du har et spesielt behov i forbindelse med dine nettsider er det gode sjanser for at dette kan løses ved hjelp av et allerede eksisterende tillegg.

Det vil være bortimot umulig å vise alt som er tilgjengelig, så vi skal nøye oss med å gi noen eksempler på ulike typer funksjonalitet som kan være nyttig:

Bilder og bildegallerier

Bilder av produkter, medarbeidere osv. er enkelt å legge inn på nettsidene. Bilder og grafikk kan selvsagt integreres i teksten, eller presenteres frittstående som et lysbildeshow. Velg et bildevisningsalternativ i menyen til høyre hvis du vil se eksempler på visning av bilder og bildegallerier. Referansesidene er også et eksempel på hvordan bilder kan presenteres.

Lister og tabeller

Lister med adresser, produkter, priser, terminologi osv. - mulighetene er uendelige. Har du valgt en dynamisk databaseløsning kan du enkelt oppdatere listene selv direkte i din nettleser. Velg menyvalget «Lister og tabeller» til høyre hvis du vil se eksempler på bruk av lister.

Kalender

Kanskje du har behov for en Internett-basert kalender-løsning, enten internt for de ansatte (avtaler, arbeidsoppgaver) eller tilgjengelig for alle (arrangementer, seminarer). Velg menyvalget «Kalender» til høyre hvis du vil se eksempler på bruk av kalender.

Kart

Nå kan du koble deg direkte til Google's kartløsning for å vise beliggenhet til kontorer, butikker osv. Kontaktsiden viser et eksempel på hvordan dette kan integreres på en nettside.

Skjemaer

E-postskjema, spørreskjema, kontaktskjema, - det er enkelt å legge ut skjemaer på en nettside. Men det viktige er hva som skjer når brukerne trykker på Send-knappen. Hvorfor ikke sende innholdet i skjemaet direkte til en database som oppdateres seg selv og eventuelt sender en rapport til deg per e-post? Kontaktsiden viser et eksempel på hvordan dette kan integreres på en nettside.